Skip to content

Elektronica

Het vinden van een oplossing voor een technisch vraagstuk  is wel de leukste en meest uitdagende fase in het proces. Het betekent puzzelen en met de klant overleggen. Vaak is er behoefte om een oplossing te bedenken waar een samenspel moet worden gevonden tussen mechanische oplossingen, elektronische aansturing en een economisch ontwerp.

Hoe wordt de bekabeling gelegd; welke connectoren worden gebruikt; hoe wordt thermische stabiliteit gegarandeerd; kan het ontwerp van de print worden aangepast zodat deze in de behuizing past?

Uiteindelijk wordt  schema, de printlayout en de productie uitgewerkt en kan een prototype print gebouwd en getest worden. De productie van de printplaten en het bestücken ervan wordt in Nederland gedaan vanwege betrouwbaarheid van de kwaliteit.

Het maken van een prototype kan binnen enkele weken gedaan worden.

Recente projecten:

Motor regeling voor sauspompen; deze regeling werkt met een processor, een membraan knoppen folie en twee DC pompen. Met een stroom van ruim 4 Ampère per motor uitgang kan een behoorlijk sterke motor gestuurd worden.

De regeling bevat o.a. een maximaal stroom begrenzing, een temperatuur beveiliging en electronische rem.

 

 

 

 

 

Temperatuur regeling voor TEC elementen; deze regeling bestaat uit een hoog rendement synchrone buck convertor met stroom begrenzing. Een tweetal temperatuur sensoren en een ventilator regeling.

 

print voor website klein

 

Stappen motor besturingsprint; deze print stuurt 2 of 4 stappen motoren aan op 24 Volt 5 Ampere per motor. Stroom begrenst en via RS485.

 

Focuser voor een telescoop; besturing; mechanisch ontwerp, bestuurbaar vanaf een pc.

De aluminium delen zijn CNC gefreesd. De mechanische delen worden ontworpen en getekend in een 3-D tekenpakket waarvan de output files direct naar het freesbedrijf gestuurd worden.

De electronica wordt in huis ge-engineerd en getest en er wordt eerst een prototype van  de print gemaakt.

 

 

 

Filterwiel voor een telescoop; inclusief het mechanisch ontwerp, de electronica, en de besturingssoftware.

Dit filterwiel is voor het hogere segment van de telescoop-astrografen. Het bevat veel filterposities van groot formaat. Het filterwiel is bestuurbaar vanaf een Windows pc, via Ascom.